NieuwsNoord
Drenthe Emmen

Black Lives Matter demonstratie in grote lijnen goed verlopen

Emmen – De Black Lives Matter demonstratie die zondag 21 juni plaats vond op de parkeerplaats De Vreding in Emmen is rustig verlopen.

Op de locatie werd de menigte toegesproken door sprekers over hun ervaringen met racisme in Nederland. Dit werd afgewisseld met muziek. De totale demonstratie duurde z’n twee uur en verliep zonder grote incidenten.

De politie en handhaving waren in getale aanwezig om de demonstratie in goede banen te leiden. Bij deze demonstratie waren z’n 200 man aanwezig. Om deze mensen allemaal 1,5m afstand van elkaar te laten houden had de organisatie met stoepkrijt looproutes en kruizen op het parkeerterrein getekend.

Tegengeluid
Een dertigtal mensen met een andere mening hadden zich verzameld rond de demonstratie maar deze hielden zich gedeisd. Wel stelde enkele demonstranten zich provocerend op tegen deze mensen door ze uit te lokken door meerdere malen een camera in hun gezicht te drukken.

Een tegengeluid werd eveneens niet door de demonstranten geduld op het plein. Deze personen werden door de organisatie weer van het plein verwijderd op een rustige manier. Een vrouw met een spandoek “All Lives Matters” mocht eveneens niet mee demonstreren ondanks dat de aan gaf dat iedereen gelijk moest zijn en dit niet geldt voor een bepaalde huidskleur of ras. Ook een jongen die tijdens de demonstratie op de parkeerplaats de tekst ACAB (All Cops Are Bastards) omhoog hield is na de demonstratie aangesproken door de politie.

Naast enkele tegengeluiden op de grond was er ook een tegengeluid in de lucht. Vlak na de start van de demonstratie dook er een vliegtuigje op die boven de demonstratie bleef rond cirkels. Achter dit vliegtuigje was de tekst bevestigt “Nederland is top!”.

Aan het einde van de demonstratie werd er door de organisatie opgeroepen de tekens van het protest weg te gooien en in groepen te vertrekken omdat deze geluiden had ontvangen van extreem rechtse groepen die zich in de buurt van de demonstratie zouden begeven. Ook hiervoor stond ME klaar om in te grijpen als het nodig was. Een eventuele confrontaties tussen de twee groepen bleef echter uit.

Correctie melden

Foto's: FoxEye Press

Laden....

Meer nieuws

Denk mee over een naam voor de fly-over over de N34 bij Emmen

NieuwsRedactie

FC Emmen haalt een doelman binnen van PSV

NieuwsRedactie

Lorenzo Burnet keert terug bij FC Emmen

NieuwsRedactie
error: Content is protected !!