NieuwsNoord
Drenthe Friesland Groningen

TUI schrapt reizen naar Spaanse eilanden

Reisorganisatie TUI gaat vanaf 16 juli tot en met 2 augustus de reizen naar Spaanse eilanden schrappen. Dit heeft het concern vandaag bekend gemaakt. 

Voor de eilanden geldt inmiddels een oranje reisadvies vanuit de overheid. Reizigers kunnen bij TUI een andere bestemming uitzoeken of hun geld terug krijgen laat het bedrijf weten. Het gaat om de eilanden  Balearen, Mallorca, Ibiza, Menorca en Formentera. Daarnaast geldt het oranje reisadvies ook voor de Canarische eilanden Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote, Fuerteventura, La Palma en El Hierro.

Wat is het oranje reisadvies?
Voor het oranje reisadvies geldt dat je alleen nog naar een gebied of land mag reizen als dat noodzakelijk is. De overheid vermeld nadrukkelijk dat vakantiereizen geen noodzakelijke reizen zijn. Daarnaast is het mogelijk dat je bij terugkomst een negatieve test moet laten zien of zelfs in quarantaine moet.

Correctie melden

Foto's: iStock

Laden....

error: Content is protected !!