NieuwsNoord
Coronavirus Drenthe Emmen

Treant opent corona afdeling in ziekenhuislocatie Scheper in Emmen

Emmen – Vanaf woensdag 30 september opent Treant ziekenhuislocatie Scheper in Emmen een aparte verpleegafdeling voor corona patiënten. 

Dit gebeurd naar aanleiding van de tweede corona golf en de verwachte capaciteit die Treant nodig denkt te hebben voor de zorg tijdens deze tweede golf. Voor Treant is het de tweede keer dat het ziekenhuis een aparte afdeling opent voor corona patiënten. Ook tijdens de eerste golf werd er op deze locatie een afdeling geopend voor deze patiënten. Op de corona afdeling zijn twaalf bedden beschikbaar, daarnaast heeft het ziekenhuis vijf IC-bedden beschikbaar voor de intensieve corona zorg.

Daarnaast heeft Treant op locatie woon-zorgcentrum De Horst een speciale verpleegafdeling waar plaats is voor tien corona patiënten. Wanneer het nodig is kan Treant opschalen naar deze locatie als het ziekenhuis te vol loopt. Deze patiënten beschikken in dit woon-zorgcentrum allen dan over een eigen éénpersoons kamer. Mocht het nodig zijn dan kan er uitgebreid worden naar twintig kamers op deze locatie.

Correctie meldenLaden....

Meer nieuws

Bewoner en medewerker Het Ellertsveld in Schoonoord besmet met corona

NieuwsRedactie

Overheid scherpt maatregelen tegen corona flink aan

NieuwsRedactie

Zes van de negen afdelingen weer open in woonzorgcentrum De Horst in Emmen

NieuwsRedactie
error: Content is protected !!